Ingrediënten
2 rijpe en stevige bananen
600 gram chocolade, gehakte of halfzoete chocoladeschilfers
2 eetlepels plantaardige olie
verziering
4 ijslollystokjes
Voorbereiding
1. Bekleed een bakplaat met anti-aanbakfolie of bakpapier.
2. Snijd de bananen doormidden en steek een ijslollystokje in elke helft, zoals afgebeeld. Leg ze op de bakplaat en vries ze 15 minuten in.
3. Smelt ondertussen de chocolade met de olie in een maatbeker in de magnetron (controleer dit elke 30 seconden) of in een halfvolle pan met kokend water (ongeveer 2 minuten). Roer tot
een gladde massa.
4. Rol elke banaanhelft in de chocolade en bestrooi dan snel met je topping (indien gebruikt).
5. Bevries tot de chocolade hard is, 30 minuten. Serveer of vries in een luchtdichte verpakking maximaal een week in.
Actieve voorbereidingstijd: 20 minuten
Totale voorbereidingstijd: 1 uur